Επίσκεψη στο Σουφλί για οργανωμένους και μεμονωμένους επισκέπτες

Σουφλί, Η πόλη του Μεταξιού 

Μέχρι σήμερα «Η πόλη του Μεταξιού», το Σουφλί εξακολουθεί να είναι η πηγή και η εστία της Θρακικής Παράδοσης ενώ τα χειροτεχνήματα των κατοίκων της στολίζουν πολλούς χώρους και αποτελούν πάντα μια εξαιρετική επιλογή για δώρα.

Συνεχίζοντας την παράδοση στο χειροποίητο κέντημα και δημιουργώντας πρωτοποριακές προτάσεις στο αξεσουάρ, η οικογένεια Μπουρουλίτη με προσοχή κατασκευάζει και  με αγάπη προσφέρει, μια μεγάλη ποικιλία από μεταξωτά αντικείμενα αξίας.


Τα Μεταξωτά Σουφλίου Μπουρουλίτη είναι κοντά σας από το 1978 και σας προσφέρει δώρα ελληνικά, μεταξωτά, μοναδικά και πιστοποιημένα.

Κατάστημα «Κέντρο Ενημέρωσης»

2ο χιλ. Σουφλίου- Αλεξανδρούπολης

Ιδανικός χώρος ενημέρωσης και αγορών για τα τουριστικά λεωφορεία που πηγαίνουν ή επιστρέφουν από Ανδριανούπολη ή Κωνσταντινούπολη, Βουλγαρία και γενικότερα το τελωνείο των Κα

στανέων και θέλουν να παραμείνουν επί της εθνικής οδού.

40 λεπτά από την πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Λίγο πριν την είσοδο της πόλης του Σουφλίου.

10 λεπτά από το Δάσος της Δαδιάς.

15 λεπτά από το τελωνείο των Κήπων.

Για τους βιαστικούς μας επισκέπτες προτείνουμε το κατάστημα που βρίσκετε πάνω στην Εγνατία οδό. Στο κατάστημα αυτό υπάρχει όλη μας η συλλογή από μεταξωτά υφάσματα, χειροποίητα κεντήματα, είδη ένδυσης και αξεσουάρ.

Ακόμα στον ίδιο χώρο οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν όλων των ειδών τα παραδοσιακά μας προϊόντα, όπως κρασιά, τσίπουρα, καβουρμάδες, πέτουρα και γλυκά του κουταλιού. Στον χώρο αυτό στεγάζετε το Κέντρο Ενημέρωσης το οποίο φιλοξενεί άνετα 60 άτομα, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε την ιστορία του μεταξοσκώληκα και του τόπου μας. Ιδανική επιλογή για τουριστικά λεωφορεία, άνετος χώρος για πάρκινγκ και ανάπαυση.

Μπορείτε απλά να κάνετε μια στάση για να σας κεράσουμε τον μοναδικό Σουφλιώτικο Καβουρμά όπως και το ντόπιο τσίπουρο μας ή να σας κεράσουμε ένα ζεστό καφεδάκι.

Κατάστημα «Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «ΤΑ ΓΝΑΦΑΛΑ»

Ελ. Βενιζέλου 12, Σουφλί

Δίπλα στην τράπεζα Πειραιώς

Στην πλατεία του Σουφλίου

Δωρεάν Οργανωμένη Ξενάγηση

Δωρεάν Είσοδο στο Μουσείο

Λειτουργία 365 μέρες το χρόνο

9:00-21:00

Κατά τη διάρκεια της βόλτα σας στη πόλη μπορείτε να επισκεφθείτε το όμορφο κατάστημα μας για να σας παρουσιάσουμε τις μοναδικές δημιουργίες μας στο μετάξι. Στον όροφο του καταστήματος στεγάζετε το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «ΤΑ ΓΝΑΦΑΛΑ».

Το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «ΤΑ ΓΝΑΦΑΛΑ» είναι μια συλλογή παραδοσιακών αντικειμένων, φορεσιών και κοσμημάτων που μας δίνουν μια πλήρη εικόνα της ζωής των Σουφλι

ωτών και γενικότερα της περιοχής, μέσα από τον πολιτισμό του, τα ήθη και τα έθιμα του, όπως και την ταυτότητα που έγινε γνωστός ο τόπος σε όλο τον κόσμο, την σηροτροφία και το μετάξι.

Μια συλλογή παραδοσιακών φορεσιών και παλαιών αντικειμένων, κοσμημάτων, φωτογραφιών και εγγράφων που διατηρούν ζωντανές στο πέρασμα του χρόνου εικόνες που έφυγαν για πάντα.

Ακόμα αξίζει να επισκεφθείτε τον παραδοσιακό μας οντά στον οποίο υπάρχει το κέντρο ενημέρωσης για το μετάξι όπως και μια βιβλιοθήκη τοπικών συγγραμμάτων.

Για Πληροφορίες

Νικόλαος Μπουρουλίτης

Τηλ. 6977777747

bourouliti.silk@gmail.com

Κατάστημα «Κέντρο Ενημέρωσης»

2ο χιλιόμετρο Σουφλίου- Αλεξανδρούπολης

Τηλ. 2554022088

 

Κατάστημα «Μουσείο»

Ελ. Βενιζέλου 12

Τηλ. 2554024168

Φαξ. 2554024162

Νικόλαος Μπουρουλίτης: 6977777747

Πληροφορίες- 2554024168

Blog: www.bourouliti.wordpress.com

Blog Μουσείου: www.gnafala.blogspot.com

E- mail: bourouliti.silk@gmail.com

Λειτουργία Καταστημάτων 09:00-21:00

365 μέρες το χρόνο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s